Hjelp & Kontakt

 

 • Q A

  Hvordan beregner jeg prisen på et kjøretøy?

  1. Benytt søkefunksjonen: Velg fylke, begivenhet, dato og tidspunkt.
  2. Trykk på “Søk” for å se oversikten over alle ledige kjøretøy og velg et ønsket kjøretøy.
  3. På profilsiden kan du beregne pris ved å inntaste destinasjonsadresse og rådighetstid.

  Så enkelt er det!

 • Q A

  Hvordan ser jeg om et kjøretøy er ledig?

  Benytt søkefunksjonen: Velg fylke, begivenhet, dato og tidspunkt. Trykk på “Søk” for å se oversikten over alle ledige kjøretøy på den valgte datoen.

  Så enkelt er det!

 • Q A

  Hvordan får jeg personlig kontakt hos BookAClassic?

  Vårt personale er til rådighet alle hverdager mellom 9.00 til 17.00. Vi sitter klar til å hjelpe deg og overvåker alle bookinger. Hvis du mottar en e-post fra oss, kan du alltid skrive tilbake hvis du har spørsmål eller kommentarer.

  Så hjelper vi deg snarest mulig.

 • Q A

  Hvordan kommer jeg i kontakt med kjøretøyets eier?

  Hvis du har et spørsmål du vil stille før du sender en bestillingsforespørsel, kan du sende eieren en melding ved å klikke på "send melding" -knappen på bilprofilen.

   

  Når du har gjort en bestilling som godtas av eieren, vil du kunne finne eierens fulle kontaktinformasjon i bestillingsoversikten.

 • Q A

  Gode råd om bryllupskjøring

  Så lang tid tar et bryllup

  Alt ved bryllupstransport tar tid - lang tid, også mer enn man ved første tanke forventer. Bruden kan maks. ankomme 5 minutter før bryllupets start i kirken. Et kirkebryllup tar fra 30-60 minutter, og hvis det er sanger eller musikk i tillegg, kan det fort ta en time. En borgerlig vielse tar som regel 20-45 minutter. Men selvfølgelig ønsker du å ta den tiden du trenger og nyte hvert sekund av den store dagen.

  Fotograf og brudebil

  Fotografen bruker ofte brudebilen som kulisse for bildene deres. En brudebil underbygger hele temaet dere ønsker. Husk, dette er bilder dere skal se på mange år frem i tid, så det er viktig å velge riktig. Ofte tas det bilder av brudebuketten og ringer ved kjølerfiguren på brudebilen - det blir ikke mer romantisk enn det.

  Veteranbil og lange bryllupskjøreturer

  Det er romantisk med en vakker gammel veteranbil fra 1920-tallet som, f.eks. en Ford A eller liknende som brudebil til bryllupskjøring. De skaper vakre bilder, sjarm og smil hos alle gjestene. Dere skal bare være oppmerksomme på at de ofte har en maks hastighet på 50-80 km/t, og dermed tar det lenger tid å komme frem til destinasjonen under bryllupskjøring. I bytrafikk er det sjeldent et problem, men skal det kjøres mer enn 10 km på landevei mellom destinasjonene, skal dere enten finne en raskere brudebil eller ta dette med i tidsplanen deres til bryllupskjøring. Generelt kjører klassiske biler (biler som er mer enn 35 år gamle) tregere enn moderne biler, og dere skal ikke regne med en toppfart på noe tidspunkt på mer enn 70-100 km/t - men det er jo heller ikke et bilrace dere skal vinne!

  Åpen brudebil og det norske været

  Det er veldig romantisk med en vakker åpen bil til bryllupskjøring om sommeren og i solen. Det er en perfekt måte å forlate kirken på. Allikevel bør dere vite at taket kan slås opp og er tett, hvis det skulle begynne å regne på deres store dag. Flere klassiske biler kan være utette om det regner mye, så vær oppmerksom på dette.

  Kjør brudebilen selv

  Nogen tilbyr spesialbiler og sportsbiler til bryllupskjøring. Dette er veldig gøy hvis man har blitt fortrolig med bilen på forhånd. Flere tilbyr kjøring i Ferrari eller liknende til bryllupskjøring. Dette er et imponerende syn når dere kommer ut av kirken, men det er viktig at man har prøvd en kjøretur på forhånd og vet hvordan man kjører en Ferrari - for man vil nødig ende opp med å stå foran 70 gjester og ikke vite hvordan man starter eller styrer bryllupsbilen.

  Barn med i brudebil

  Ja, det høres ganske romantisk ut å ha barnene med på kjøretur i brudebil når dere kjører bort fra kirken, men det kan ofte ende med gråt, stress og frustrasjon under bryllupskjøringen. Derfor er dette ofte en dårlig idé! Årsaken er at mange små barn er ganske forvirret av alt som foregår, og de er utrygge ved situasjonen. Om dere vil unngå våte øyne vræl og stress, så overlat barnene til mormor eller søster. Det får dere alle mye mer ut av, og de kan jo gjerne kjøre en tur etterpå og få tatt bilder allikevel. Husk også at mange klassiske brudebiler ikke har seler i baksetet (dette er fullt lovlig), men barn skal spennes fast under bryllupskjøring - alt annet er uforsvarlig. Hust at det er deres store dag - det er dere som er midtpunktet, og dere som skal nyte det, så den mest romantiske opplevelsen er altså uten barn!

  Sjåførens påklædning ved bryllupskjøringen

  Sjåfører på bryllupskjøring er som oftest diskret og pent påkledd under bryllupskjøringen. Som regel opptrer sjåfører i mørkt jakkesett eller sjåføruniform og hatt under bryllupskjøring. Få forventningene med sjåføren på plass når dere har booket drømmebilen - da er alle glade under bryllupskjøringen.

  Champagne & pynting

  Det er ganske individuelt med pynting og servering av champagne (eller musserende vin) under bryllupskjøringen. Noen tilbyr begge deler, andre lar dere selv stå for dette. Avtal dette med sjåføren når brudebilen er booket til bryllupskjøring.

 • Q A

  Timepris

  Under alle bilprofiler finnes det en timepris. Vær oppmerksom på at timeprisen alltid starter fra kjøretøyet forlater eierens garasje, til den er tilbake i garasjen igjen. Alle bookinger er på minimum 3 timer, selv om jobben bare tar 30 minutter. Årsaken til dette er at eieren bruker like lang tid på å gjøre klar kjøretøyet, uavhengig om den skal brukes i ½ time eller 5 timer.

 • Q A

  Booking og betaling

  Med prisberegningsystemet på nettsiden vår får du den samlede prisen med en gang. Prisen beregnes utfra bilens maksimal hastighet, avstanden fra A til B via Google Maps og tiden du ønsker å ha bilen tilgjengelig til fotografering etc. Det skal betales en prosentdel av den samlede prisen i servicegebyr online når du booker kjøretøyet. Dette sikrer at bilen ikke kan leies ut til andre på ønsket dato. Bookingen gjenomføres ikke før eieren har akseptert den. Først ved aksept trekkes servicegebyret fra betalingskort. Betalingen av det resterende beløpet avtales med eieren direkte.

 • Q A

  Avslag på booking

  Hvis vi mot forventning ikke klarer å gjennemfører bookingen din, vil du snarest mulig få beskjed om dette på e-post og SMS. Dine kredittkortopplysninger blir automatisk slettet fra systemet vårt.

 • Q A

  Avbestilling

  Hvis du ønsker å annullere bookingen din, skal dette skje innen 24 timer etter bookingen ble gjennomført. Servicegebyret vil da bli refundert. Hvis du annullerer en booking etter 24 timer vil servicegebyret ikke bli refunderet, da køretøyet har vært reserveret til deg på den avtalte dagen.

  Ikke noe kjøretøy på dagen
  Om kjøretøyet ikke kan kjøre og derfor uteblir, vil eierne informere deg i best mulig tid før arrangementet finner sted. Dere skal selvsagt kreve depositum i retur hvis eieren ikke kan finne en annen tilfredsstillende løsning. Skulle et kjøretøy, mot enhver formodning, utebli uten grunn eller varsel, bes du informere BookAclassic snarest mulig - da kan vi fjerne kjøretøyet fra siden vår, og tilbakebetale servicegebyret.

 • Q A

  Se kjøretøyet

  Det er som regel mulig å se kjøretøyet etter du har betalt servicegebyret. Få en god snakk med eieren om forventningene dine og se kjøretøyet med egne øyne.

Trenger du mer hjelp?